Madordning

På Skorpeskolen og i Skorpebørnehaven spiser vi frokost i fællesskab. Vi prioriterer højt, at alle får et sundt og nærende måltid mad lavet af gode råvarer, som giver energi til dagens leg og læring, og vores madordning er obligatorisk for alle.

I køkkenet sørger vores dygtige køkkenteam hver dag for et sundt måltid lavet fra bunden – gerne af årstidens danske råvarer og masser af grønt. Vi følger Sundhedsstyrelsens kostråd.

De større elever fungerer på skift som maddukse, der hjælper køkkenholdet, sørger for at fylde vand- og mælkekander og for at holde orden på buffeten. Frokosten anrettes i skolensspisesal, hvor både eleverne og lærere spiser sammen i fire hold. På den måde lærer eleverne hinanden bedre at kende og styrker deres sociale kompetencer. Det fælles måltid er også med til at forebygge mobning og andre konflikter, fordi det styrker følelsen af, at alle er en værdifuld del af et fællesskab.  Frokosten på Skorpeskolen er meget mere end blot et spørgsmål om at få noget at spise!

Udover den daglige madlavning underviser skolens kok Charlotte Nowak i madkundskab, som er et obligatorisk fag i 6. klasse og et valgfag i 7. - 9. klasse. Vi tror på, at den viden, vores elever opbygger om mad – både hvordan maden laves, og hvad den indeholder – giver gode vaner, som de vil tage med sig videre i livet.

​

Skolen modtager tilskud fra EU til økologisk frugt, så vi hver dag kan tilbyde eleverne et stykke frugt i 10-pausen.