top of page

IT i undervisningen

Skorpeskolen er en Bring Your Own Device, 1:1 iPad-skole, hvilket betyder, at alle elever skal have deres eget IT-udstyr på skolen i form af en iPad med tilbehør gældende for forskellige klassetrin. Dette IT-udstyr skal man erhverve sig gennem skolens indkøbsaftale, som er beskrevet herunder og altså ikke købe privat eller gennem eget firma. Dette sikrer en ensartet opsætning af skolens IT miljø og alle fordele som dette medfører. IT-udstyret skal være markeret med elevens fulde navn. Skolen stiller et trådløst netværk til rådighed for alle.

 

I de første måneder af 2016 har Skorpeskolen udarbejdet en ny IT-strategi i samarbejde med Apple. Det er en strategi som rækker langt ud i fremtiden, og som bringer skolen helt i front på IT-området. I de første måneder af 2019 udarbejdede vi en ny strategi på IT området, da vi havde opfyldt succeskriterierne i den gamle. Den nye strategi er ligeledes lavet i samarbejde med Apple, og indeholder nye spændende vinkler som sikrer, at Skorpeskolen kommer godt ind i den digitale fremtid. I kan finde denne IT-strategi på skolens hjemmeside.

 

I 2022 har Skorpeskolen indgået en indkøbsaftale med ATEA for at kunne understøtte vores It-strategi bedst muligt, og ikke mindst for at give vores elever og forældre nogle fordele. Som privatskole er vi dog bundet af en del juridiske bånd, som giver aftalen nogle specielle omstændigheder, som er stillet op i rækkefølge her:

 

1)    ATEA åbner en virtuel butik med IT-udstyr 2 gange om året, således at man kan forvente levering i december eller juni (maj for Strandskallerne, kommende 0. klasser) Ved behov udenfor dette tidsrum kontaktes

it@skorpeskolen.dk

2)    Man skal købe hele den IT-pakke, som man mener passer pædagogisk og økonomisk til ens familie

3)    Man køber “eksklusiv brugsret til” og “administrativ behandling af” IT-udstyret i mindst 3 år, hvorefter man får tilbudt at købe “ejerskabet”. Begge køb foretages over skolepengene.

4)    Ved første køb betaler man fuld pris for IT-pakken, og efter 3 år betales yderligere en “forventet tidssvarende markedsværdi” på 100 kr. som betales til skolen, når ejerskabet af IT-udstyret overtages af forældrene efter 3 år. Når ejerskabet overtages af forældrene, modtager man selvfølgelig en faktura på dette.

 

 

IT pakke 1 ( den lille iPad )

iPad 10.2 anbefales til alle elever i 0.-4. klasse, men kan bruges på alle klassetrin. Med denne pakke får du en god start på dit digitale skoleliv og passer du godt på dit udstyr, kan det måske holde det meste af din skoletid?
Det medfølgende cover fra Logitech sikrer, at din Ipad kan klare de fleste slag og andre uheldigheder. Med dette mobile device kan læring nemt foregå overalt, både ude og inde.

Indhold:

-     Apple iPad 10,2” 256 GB 3GB uden Cellular WiFi - Space Grey

-     Logitech Rugged Combo 3 touch for Education - tastatur og folio-kasse med trackpad - Apple Smart Connector - Pan Nordic

 

Til pakke 1 findes der to frivillige tilkøbspakker, som gør det nemt og sjovt at være kreativ på din iPad. Overvej at tilkøbe en digital pen (Logitech Crayon - Digitalpen - trådløs) og/eller et headset (Logitech Zone Learn Over-Ear Wired Headset for Learners, 3.5 mm AUX - hovedtelefoner med mikrofon).

 

 

IT pakke 2 ( den store iPad )

iPad Pro 12.9 anbefales til alle elever i 5.-9. klasse, men kan bruges på alle klassetrin. Med denne pakke kan du løse alle relevante skoleopgaver i hverdagen, især kan du med fordel arbejde med at tegne, optage film, tage billeder m.m. Med den medfølgende ApplePen bliver det endda både nemt og sjovt at udfolde sine kreative sider. Med dette mobile device kan læring nemt foregå overalt, både ude og inde. 

 

Til pakke 2 findes der to forskellige tastaturer alt efter, hvad man ønsker af opsætning og prisklasse. 

Indhold:

-     Apple iPad Pro 12,9” 128 GB WiFi - Space Grey

-     Apple Pencil 2nd Generation 

Covers:

-     Logitech Combo Touch - Tastatur og folio-kasse med trackpad - bagbelyst - Apple Smart Connector - Pan Nordic

Eller

-     Apple Magic Keyboard - Tastatur og folio-kasse med trackpad - bagbelyst - Apple Smart Connector - dansk - sort

IT pakke 3 ( bærbar - kun til elever med sproglige udfordringer )

MacBook Air anbefales til elever med et “sprogligt” fokus i 5.-9. klasse. Det betyder, at denne pakke udelukkende er til elever, som er testet med UVM test for ordblindhed, dog uanset udfaldet af testen. Med denne pakke kan du med fordel arbejde med sproglige udfordringer (ordblindhed etc.). Har du en telefon, kan du skabe diverse kreative udtryk med den, inden du overfører dem til din MacBook. En MacBook snakker nemmest sammen med en iPhone. Passer du godt på din MacBook, kan den holde hele vejen gennem din tid på ungdomsuddannelsen også. 

Indhold:

-     Apple MacBook Air - 13,3” - M1 - 13,3”  256 GB SSD - dansk

-     DICOTA Skin URBAN - Hylster til notebook - 13” - sort - til Apple MacBook.

Kontakt skolens ansvarlige for IT og innovation ( it@skorpeskolen.dk ) for aktuelle priser for alle IT-pakker, som du kan opnå gennem skolens indkøbsaftale med ATEA, eller hvis du står i en helt speciel situation, som taler for, at det ikke giver mening, at du følger skolens IT-setup og foretrækker en helt speciel IT-pakke.

 

Forsikring

Alle IT-pakker købes med en 3 års opgraderet All-risk forsikring med garantiudvidelse igennem ATEA Service Desk. 

 

Hvis der sker en skade på iPad meddeles det til skolens ansvarlige for IT og innovation (it@skorpeskolen.dk) hurtigst muligt med følgende beskrivelse:

-     Hvad er der sket?

-     Hvordan skete det?

-     Hvor skete det?

-     Hvornår skete det?

Ved skader på covers/tastatur skal det dækkes af egen forsikring.

Læs mere om den udvidede forsikring samt garanti i dokumentet “ATEA all risk forsikring

Oplever du problemer med din iPad i hverdagen, kan du kontakte Apple Support på dette link:

https://support.apple.com/da-dk/complimentary

Læs mere om forventningerne til brugen af IT-udstyr i dokumentet “Tillykke med din nye iPad

 

Vidste du at…

 

Hvis en elev forlader Skorpeskolen i “utide”… så tilbydes køb af ejerskabet til IT-udstyret på dette tidspunkt også til 100 kr.

 

Hvis ATEA opdaterer priser i indkøbsaftalen… så ændrer priserne i skolens virtuelle butik sig også, og indkøbsaftalen indstilles hvis priserne ikke længere taler til forældrenes fordel

 

Hvis mit IT-udstyr bliver stjålet… så dækker forsikringen i IT-pakken, dette gælder dog ikke ved “simpelt tyveri” (hvis en elev lader sin iPad ligge uden opsyn. I et sådant tilfælde er det familiens egen forsikring, som eventuelt kan dække)

 

Hvis man ønsker at skifte sin iPad ud på skæve tidspunkter i forhold til overgange mellem klassetrin og pakker, er det helt i orden.

iPad'en er sat op med et skole AppleID, som iPad'en altid skal være logget ind med. Det giver bl.a. 200 GB i iCloud

 

Hvis man ønsker at bruge sin iPad privat, kan man blot oprette et helt normalt AppleID, som man kan logge ind med i AppStore og bruge til at købe apps m.m. igennem som helt normalt

IT-strategi: Læs hele IT-strategien

bottom of page